Egy amerikai család (Cobb megye, Georgia állam) elutazott otthonról az ünnepekre, ám amikor hazatértek, nem tudtak bejutni a saját házukba. Egy fiatal férfi fészkelte be magát az otthonukba, és esze ágában sem volt kiköltözni onnan.

Miután Hansonék döbbenten konstatálták, hogy nem illik a kulcsuk a zárba, váratlanul egy kerekesszékes férfi bukkant fel az ajtóban, aki kijelentette, hogy ez most már az ő otthona, amit ha kell, akár fegyverrel is megvéd – adta hírül a Focus online

A háztulajdonosok ezek után felhívták a rendőrséget, akik betörték a bejárati ajtót, és egy robotot küldtek a lakásba, hogy lokalizálja a betolakodót. A 26 éves Nathaniel Jacob Nuckolsnál végül nem találtak fegyvert, a rendőrség őrizetbe vette a férfit, a család pedig visszakapta az otthonát – ha nem is egészen az eredeti állapotában.

A kép illusztrációForrás: AFP/Joe Raedle

A férfi átrendezte a lakást, eltüntette a családi képeket, kiürítette a fiókokat és felette Hansonék teljes élelmiszerkészletét. „Üzeneteket hagyott nekünk, amelyekben megköszönte, hogy megengedjük, hogy itt lakjon, és az övé legyen ez a szép otthon” – mesélték Hansonék a riportereknek. Míg a házban helyre nem állnak az eredeti állapotok, a család egy hotelben húzza meg magát. A házfoglalót a rendőrség őrizetbe vette, megkezdődött ellene az eljárás.