Keresztény légitársaságot alapított egy pap

2019.01.11. 14:26

Egy texasi pap, mellesleg szenvedélyes pilóta úgy döntött, létrehozza a világ első keresztény légitársaságát. A Judah 1 elnevezésű cég már 2013 óta működik kis gépekkel, az alapítónak azonban jóval nagyobb léptékű tervei vannak.

Everett Aaron, pap és pilóta egy személyben, 2013 óta szállít misszionáriusokat a világ különböző pontjaira. Isten hívására azonban úgy döntött, bővítenie kell a céget, hogy sokkal több misszionáriust és segélycsomagot tudjon eljuttatni a megfelelő helyekre. Sikerült megvásárolnia egy 27 éves McDonnell Douglas MD83-as oldtimer gépet, amely 140 fő szállítására alkalmas, és amellyel a misszionáriusok átszállás nélkül eljuthatnak a világ távoli vidékeire – adta hírül az Aerotelegraph.

McDonnell Douglas MD-83, a kép illusztrációForrás: AFP/Florencio Martin Melian

Everett Aaronnak már csak a Federal Aviation Administration (Szövetségi Repülési Hivatal) engedélyét kell megszereznie, ehhez azonban a kis texasi repülőtérnek (North Texas Regional Airport), amelyről a Judah 1 gépei indulnak, nemzetközi repülőtérré kell avanzsálnia. A pap-pilóta nem adja fel, összegyűjti az átalakításhoz szükséges összeget, és reményei szerint két év múlva beindítja az első nemzetközi keresztény légitársaságot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK