Taxis segítségével raboltak ki egy turistát

Nairobi taxi
TO GO WITH AFP STORY by Cyril BELAUD A picture taken on February 4, 2016 shows Kenyan taxi parked in a street of Nairobi, waiting for clients, on February 4, 2016. - In Kenya, Uber has made a big splash on the market in 2015, to the chagrin of taxi drivers accused of retaliating in recent days by multiplying acts of vandalism and assaults against their competitors. (Photo by SIMON MAINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy német turista Uber taxit rendelt Kenya fővárosában, Nairobiban, majd bemondta a címet a sofőrnek. Az alig négy kilométeres út azonban csakhamar rémálommá változott.
Vágólapra másolva!

A taxis egyszer csak megállt az út szélén, majd két felfegyverzett férfi szállt be az autóba, akik megfenyegették a turistát, hogy ha ellenkezik, használni fogják a pisztolyukat. Ezek után a férfit egy lakásba vitték, ahol ketten fogva tartották, amíg a harmadik támadó a turista hitelkártyájáról le nem szedte a pénzt – adta hírül a Reisereporter.

A kép illusztráció Forrás: AFP/Simon Maina

Összesen 850 eurónyi (273 500 Ft) értéket – készpénzt, mobiltelefont, fényképezőgépet – raboltak el a férfitól, majd nagylelkűen visszaadták a kártyáját, sőt, 500 kenyai shillinget is a kezébe nyomtak, hogy vissza tudjon menni a szállására.