Legutóbb novemberben változtattak a szabályokon, most az akkori díjszabást módosították.

Többet kell fizetniük azoknak, akik legfeljebb 10 kg-os poggyászt akarnak feladni vagy felvinni a fedélzetre a Ryanairnél – szúrta ki a változást a Daily Mail. Azt nem tudni, hogy az áremelés pontosan mikortól lépett életbe, mert az ír diszkont társaság nem kommunikálta azt, csak a cég honlapján szereplő díjszabásból derült ki.

Képünk illusztrációForrás: AFP/Pau Barrena

A Ryanair tavaly novembertől szigorította a kézipoggyászok felvitelének szabályozását, amelyre egy hónap türelmi időt adott. Azóta már csak egy kis táskát lehet ingyen felvinni a fedélzetre az elsőbbségi beszállással (priority) nem rendelkező utasoknak, a nagyobb – legfeljebb 10 kg-os kisbőröndöt – külön díjért fel kell adniuk a check-in pultnál, a biztonsági kapu előtt. Ennek díja korábban 8-10 euró/font volt, amit most felemeltek 10-12 euró/fontra.

Az elsőbbségi beszállást választó utasok továbbra is felvihetik magukkal a kisbőröndjüket, a szolgáltatás díja azonban szintén nőtt. A novemberi változás bevezetésekor még 6-8 euró/fontba került (tehát olcsóbb, mint a kisbőrönd feladása), a jelenlegi díjszabás szerint viszont már 10 euró/font a felső határ.