Gyomorforgató eset történt az Eva Air légitársaság Los Angelesből Tajvanba tartó járatán: egy 200 kilós utas kitöröltette a fenekét az egyik utaskísérővel.

A feltételezések szerint amerikai utas kerekesszékben érkezett a fedélzetre, és a mérete miatt egy háromszékes sort kért magának a turistaosztályon. Kérését teljesítették, a gondok azonban akkor kezdődtek, amikor a business osztály vécéjére akart menni, mondván, csak oda fér be. Ott további kérése volt: a kézsérülése miatt segítsenek levenni a nadrágját. A stewardessek ezt vonakodtak megtenni, ám azt kiabálta, hogy akkor úgy végzi el a dolgát.

Ennek az utasnak kellett kitörölni a fenekétForrás: YouTube/Azhar Talib

Végül egy takarót tettek elé, hogy eltakarják a nemi szervét, de azt dühösen eltolta. Dolga végeztével pedig azt kérte, hogy töröljék ki a fenekét. Először ezt sem akarták teljesíteni, ám azzal fenyegetőzött, hogy akkor a vécében marad, így végül az utaskísérők vezetője beleegyezett, és három gumikesztyűt húzva kitörölte a fenekét. A férfi ekkor kéjesen ezt nyögdécselte: ó, mmm, mélyebbre, mélyebbre..., majd azzal vádolta a stewardesst, hogy nem volt elég alapos, és ismételje meg. Ezt háromszor kellett megtennie, míg a férfi azt mondta, most már felhúzhatja a nadrágját – írja a Daily Mail.

Az ügy persze hatalmas botrányt kavart. A tajvani utaskísérők szakszervezete szerint a probléma rendszerszintű, mert az ágazatban rosszallóan néznek arra, aki nem teljesíti az utas minden kérését. Követelték, hogy tiltsák el az ilyen utasokat a repüléstől, és vegyenek fel férfi utaskísérőket is (az EVA Air csak nőket alkalmaz erre a munkára).

A szóban forgó utas állítólag többször is utazott már május óta az EVA Air járatain, és hasonló dolgokat kért a személyzettől – írja Taipei Times. Amikor ezt megtagadták tőle, az ülésén végezte el a dolgát. Az utas panaszára a légitársaság a személyzetet hibáztatta, ahelyett, hogy a védelmére sietett volna.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Melv_L - MACASR

Az EVA Air közleményében azt ígérte, tisztázza az utas fizikai korlátait, és egy amerikai ügyvéddel konzultál azokról az előírásokról, amelyek alapján a fizikai korlátokkal rendelkező utasok csak kísérővel utazhatnak. A társaság közölte, támogatja azokat a stewardesseket, akik hasonló kéréseket visszautasítanak, és támogatást ad számukra, ha pert akarnak indítani az utas ellen.