Magyarországon a pápai Várkert Termál Kemping lett a legkedveltebb a Camping.info oldal felhasználóinak értékelése alapján. Európa legjobb kempingje Ausztriában található.

Magyarország legjobb kempingje közvetlenül a pápai Várkertfürdő mellett helyezkedik el. Honlapja szerint az ország első és egyetlen ötcsillagos kempingje, amelyet 2004-ben adtak át. A 204 egyenként 100 m2 nagyságú, egymástól sövénnyel elválasztott, számozott parcellán a 16 A-s áramcsatlakozó (Eurostecker) mellett víz, szennyvíz csatlakozási lehetőség is a kempingezők rendelkezésére áll. A kutyabarát kempingben kávézó, grillező hely, sportpálya és játszótér is van, valamint sportszereket és kerékpárokat is lehet kölcsönözni.

A pápai Várkert Termál KempingForrás: Termál Camping Pápa

A Camping.info oldal látogatóinak véleménye szerint a pápai Termál Kemping különösen a kulináris élvezetek kedvelői számára vonzó hely. Leginkább a családok, a fürdővendégek és az idősek értékelik a magas minőségi követelményeket és szolgáltatási színvonalat.

A Camping.info Európa egyik vezető kempingoldala, amelyen Európa 44 országának több mint 22 ezer kempingje található meg, köztük 226 magyar is. A 24 nyelven megjelenő oldalnak évi 14 millió látogatója van. A mostani eredményhirdetéshez 92 128 kempinglátogató 165 336 értékelést adott le. A rangsorolás kizárólag a vendégek értékelései alapján történt.

Európa top 10 kempingje

1. Camping Grubhof, Ausztria
2. Camping Hopfensee, Németország
3. Luxury Camping Schlosshof Resort, Olaszország
4. Naturcamping Spitzenort, Németország
5. Camping Village Marina di Venezia, Olaszország
6. Am Rosenfelder Strand Ostsee Camping, Németország
7. Panorama & Wellness-Campingplatz Großbüchlberg, Németország
8. Campingpark Südheide, Németország
9. Camping- & Freizeitpark LuxOase, Németország
10. Camp MondSeeLand, Ausztria

Az ausztriai Camping Grubhof lett Európa legjobb kempingjeForrás: Camping Grubhof