Rémálom az Atlanti-óceán felett: füst terjengett a pilótafülkében

Condor
A járat útvonala
Vágólapra másolva!
Ilyenkor mihamarabb le kell szállni. De hova?
Vágólapra másolva!

A Thomas Cook légitársaság Airbus A330-200 típusú gépe a Condor megbízásából Frankfurt/Main repülőteréről szállt fel szerda délután, hogy a fedélzetén 337 személlyel a mexikói üdülővárosba, Cancúnba repüljön. Az utasszállító már az Atlanti-óceán felett járt az írországi Shannontól 1630 km-re nyugatra, amikor füst keletkezett a pilótafülkében.

A pilóták vészhelyzetet jelentettek (Mayday), és visszafordultak Shannonba.

A repülőtér felé közelítve már azt jelentették, hogy a füst eloszlott. A gép rendben leszállt két órával a visszafordulást követően – írja az Aviation Herald. A készenléti egységek egyelőre nem találták meg a tűz vagy füst okát, de tovább vizsgálják a repülőt. Az utasokat szállodákban szállásolták el, és ma viszik el őket Cancúnba.

A járat útvonala. A forduló pontos helye azért nem látszik, mert a nyomkövető rendszer az óceán felett nem szolgáltat adatokat Forrás: Flightradar24.com

Az Irish Examiner tudósítása szerint nagy erőkkel vonultak fel a készenléti egységek az este 19.13-kor leszálló gép fogadására. Végül öt embert vittek kórházba füstmérgezés miatt. Közülük négyen a személyzet tagjai voltak, egy pedig utasként repült.