Ágyi poloskák támadtak egy ötcsillagos szállodában

2019.02.23. 06:21

Rémisztő fotókat tett közzé összecsípett testérők egy skót nő Facebook-oldalán, amelyeket egy ötcsillagos szállodában szerzett. Az útját szervező iroda nem akart kártérítést fizetni.

Lynsey MacGregor Észak-Skóciából utazott férjével januárban a Zöld-foki-szigetekre. Az all-inclusive nyaralásért 3000 fontot, azaz 1,1 millió forintot fizetett a Tui utazási irodának. A párt a Sal szigetén lévő ötcsillagos Melia Dunas Resortban szállásolták el.

Így néz ki a luxusszálloda madártávlatbólForrás: YouTube/SoundkeepingPortugal

A luxusnyaralást azonban tönkretette egy vérszívó, amely mindössze 5-7 milliméter hosszú, de csípése igen kellemetlen tud lenni. Az ágyi poloska főként a melegebb éghajlatú országokban él, de az egész világon, köztük Magyarországon is elterjedt. Nappal elrejtőzik, táplálékát éjszaka keresi, hő- és szén-dioxid-kibocsátása alapján találja meg.

Az ágyi poloska éjszaka támadForrás: Wikipedia

A rovarok az utolsó két napon támadtak, és MacGregort tíz helyen csípték meg. Amikor a recepción panaszt tett, azt válaszolták, hazudik, mert a hotelben soha nem voltak ágyi poloskák. Azért megígérték, hogy ellenőrzik az ágyat, és lefújják rovarirtóval, de ez nem történt meg. Az utolsó napon teljesen felöltözve aludt a pár a csípésektől félve.

A nő panaszt tett az utazási irodánál kártérítést követelve, ám a Tui elhárította a felelősséget. Mint válaszukban írták „a rovarok elkerülhetetlen termékei a melegebb éghajlatoknak”. MacGregor ezután osztotta meg a képeket a csípésekről a Facebookon.

A Tui szóvivője a MailOnline megkeresésére már kiengesztelőbb hangot ütött meg, és sajnálatát fejezte ki a történtekért. Megígérte, hogy kapcsolatba lépnek a házaspárral az eset megtárgyalására. „Szeretnénk biztosítani ügyfeleinket, hogy minden általunk közvetített szálloda egészségügyi és biztonsági helyzetét rendszeresen ellenőrizzük, beleértve a higiéniát” – közölte a szóvivő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK