Május 15-től közvetlen járat indul Budapestről a magyarok körében is népszerű török üdülőhelyre, Antalyába – vette észre az Airportal.hu repülési szaklap.

A SunExpress légitársaság kezdetben heti egy, majd kettő, végül június 22-től heti négy járatot indít Antalyába, és egészen október 30-ig üzemelteti azokat (szeptember közepétől ismét csak heti egy járattal). A repülési idő Budapestről körülbelül két és fél óra a menetrend szerint.

A török Riviéra rengeteg turistát vonz Magyarországról isForrás: Shutterstock/ Boris Stroujko

Megnéztük, mennyiért viszi el az utasokat a légitársaság. A legolcsóbb jegyeket májusra találtuk, oda-vissza 258 euróért, ami 82 ezer forintnak felel meg. Ebben ugyan benne van egy legfeljebb 20 kg-os feladott csomag és a fedélzetre felvihető, legfeljebb 8 kg-os kisbőrönd, de például a helyválasztás és a fedélzeti ellátás már nem. Ezekért külön kell fizetni, vagy magasabb osztályú jegyet váltani. Ráadásul július-augusztusban a jegyárak már 100 ezer forint fölé is kúszhatnak.

A török Riviéra nemcsak a strandok szerelmeseinek nyújt kiváló célpontot, de a történelmi emlékek iránt érdeklődőknek is (erről itt írtunk nemrég beszámolót).