A British Airways egyik gépe képtelen volt leszállni hétfő délelőtt Gibraltárban az erős szél miatt. Az Airbus A320 típusú repülő ide-oda hánykolódik, mintha a pilóta elvesztette volna az irányítást. Az esetről több videó is készült.

Ugyanez a gép egy másik irányból:

Az Airlive.net tudósítása szerint a gép végül átstartolt, és a spanyolországi Malaga repülőterén szállt le, ahonnan buszokkal vitték át az utasokat Gibraltárba.

A járat útvonalaForrás: Flightradar24.com

A gépen tartózkodó egyik utas a MailOnline-nak elmondta, hogy néhányan pánikba estek, amikor a repülő elkezdett billegni. Figyelmezettek minket a rossz időjárásra, de senki sem tudta megjósolni, hogy a repülő az egyik oldaláról a másikra billeg– számolt be élményeiről az utas.

Így nézett ki az utastérből a gibraltári leszállási kísérlet:

A British Airways szóvivője szerint az utasok egy pillanatra sem voltak veszélyben. „A Gibraltár térségében uralkodó erős szél miatt a pilótánk úgy döntött, hogy elővigyázatosságból Malagában teszi le a gépet” – magyarázta a történteket.

A tiszta idő ellenére a Gibraltárban 60 km/h-s szelet mértek hétfőn napközben, ami estére tovább erősödött. A Spanyolországba beékelődött brit város hírhedt a nehéz időjárási körülményeiről, az oda repülő pilóták ezért különleges képzésen vesznek részt.