Kiderült, hol síelnek a magyarok

síelés Hintertux, Tirol, Austria
Nagy a különbség a síterepek szállás- és jegyárai között
Vágólapra másolva!
A síelés szerelmesei nem szeretnek messzire utazni, inkább a szomszédos országok pályáit látogatják – derül ki a Bónusz Brigád és a GKI Digital közös kutatásából, amely szerint a magyarok 5 százaléka megy vagy ment idén síelni.
Vágólapra másolva!

Magyarországon körülbelül félmillióan síelnek, ami nem tűnik alacsony számnak, ám ez a lakosság mindössze 5 százalékát jelenti. A szlovákok, szlovének, csehek közel 20 százaléka síel, nem is beszélve Ausztriáról, ahol minden harmadik ember aktívan űzi ezt a sportot.

Forrás: AFP/Jakob Helbig

Korábbi felmérések szerint a Bónusz Brigádra látogatók jelentős része, 73 százaléka utazásokat, kirándulásokat keres az oldal kínálatában: így aztán decemberben és januárban hagyományosan óriási az érdeklődés az oldalon a síterepek és a kedvezményes ajánlatok iránt. A bónuszokat jellemzően február végéig be is váltják az utazók,

a legnépszerűbb időszak a síelésre a teljes január.

Mivel sokan családostul síelnek, és a legtöbb iskolában már van síszünet – ám nem egységes időpontban – így heteken át tart a síelés főszezonja.

A GKI Digital és a Bónusz Brigád év eleji kutatásából az derült ki, 2019-ben a válaszadók 65 százaléka többször is el szeretne utazni valahová – vannak, akik már utazással kezdték az új évet. A kutatásból az is kiderült, hogy a válaszadók 5 százaléka tervez idén síelést, ez a szám egybecseng a hazai síelők arányával is.

A legkedveltebb síterepek

A legtöbben 3-4 napra utaznak el síelni, idén a legnépszerűbb úti célok az osztrák Semmering és a szlovákiai Chopok és Donovaly voltak. A legnépszerűbb ajánlatokhoz jellemzően kiegészítő programokat is csomagoltak a szervezők: Ausztriában csokigyár-látogatást, Szlovákiában szaunahasználatot kaptak a síelők.

Forrás: Bónusz Brigád

A legkeresettebbek a buszos utazások voltak, a legtöbben az utazásnak ezt a módját választották a Bónusz Brigád adatai szerint.

Az elmúlt évek legjobbjai

Tavaly népszerűek voltak azok az egynapos utazások, melyek Semmeringre vagy Donovalyba vitték a síelni vágyókat. Ezekhez több élmény is kapcsolódott a síelés mellett: kutyaszánozás vagy épp snowboardozás. Emellett belföldi, wellness-szel egybekötött visegrádi síelős hétvégén vettek részt a legtöbben az előző szezonban.

A wellness-szállás jól kiegészíti a síelős programokat:

egy karintiai ötnapos wellness-pihenés tavaly a legkeresettebb utazások közé került 2018 januárjában.

2017-ben egy egynapos és egy 3-4 napos ausztriai wellness-szel egybekötött síelési ajánlat volt a legkedveltebb, ezeket választották a legtöbben a Bónusz Brigád síelni vágyó vásárlói közül.