Egy törzsvendég vette meg a bezárt helyet, és csodát tett vele. Gyönyörű történet Angliából.

Wonston egy kis falu Anglia déli részén, Hampshire-ben. Eddig valószínűleg csak kevesen hallottak róla, most viszont egy csapásra híres lett arról, hogy idén az ott működő The Wonston Arms lett az Egyesült Királyság legjobb kocsmája. A díjat a Campaign for Real Ale (Camra) nevű szövetség ítélte oda, kiemelve a hely sör- és ginválasztékát.

Önmagában ez is figyelemreméltó eredmény, ám az előzmények ismeretében mindenképpen az. A kocsmát ugyanis évekkel ezelőtt bezárta az előző tulajdonosa, mert nem tudta fenntartani. Az épület eléggé lepukkant, már a felirat is kezdett lehullani róla.

Így nézett ki a kocsma 2015 áprilisábanForrás: Twitter/The Wonston Arms Pub

Ekkor azonban az egyik törzsvendég, aki 11 évig járt oda, gondolt egy nagyot, és vállalati marketing állását feladva megvette a helyet. Matt Todd több százezer fontot költött a három és fél évig tartó felújításra, és a helyi közösséget is bevonta, az eredmény pedig magáért beszél. A kocsma nemcsak a kiváló söreiről ismert, de közösséget is épít. Rendszeresen vannak például kvízestek, amelynek bevételét jótékonysági célra fordítják, de a helyi fotószakkör is itt tartja összejöveteleit - írja a Daily Mail.

A kocsma híre persze sok helyre eljutott. Több olyan vendég is ellátogatott oda, aki a veterán autók szerelmese – ezekről persze remek fotók készültek. A mostani díj birtokában pedig garantált, hogy az enyészettől megmentett The Wonston Arms előtt fényes jövő áll.

Kattintson az alábbi képre, és nézze megy az Egyesült Királyság legjobb kocsmáját!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Twitter/The Wonston Arms Pub