Több utas is megsérült azon a tengerjárón, amelyet egy erős széllökés állítólag 45 fokban megdöntött.

A Norwegian Cruise Line egyik hajója, a Norwegian Escape New Yorkból tartott a floridai Port Canaveralbe, az incidens pedig rögtön az út elején történt. A hajótársaság közleménye szerint a tengerjáró vasárnap, nem sokkal éjfél előtt váratlan időjárási környezetbe került, és egy 100 csomós (185 km/h-s) széllökés a menetirány szerinti bal oldalára döntötte a hajót. Több utas is megsérült, akiket a személyzet ellátott. A közlemény szerint a hajóban nem keletkezett kár.

Az utasok beszámolója szerint ugyanakkor a kabinok és a közös helyiségek is csatatérré változtak az incidens nyomán. Az asztalok, székek, poharak és edények, de még az emberek is „átrepültek" a hajó egyik oldalára, utána pedig mindent üvegtörmelék borított – írja a Fox News.

Az egyik utas arról írt közösségi oldalán, hogy ez volt élete legrémisztőbb élménye, egy lottógép pedig egy idős hölgyre esett, amitől minden véres lett. Másikuk arról számolt be, hogy a hajó 45 fokkal megdőlt, amitől mindenki kiborult, de a személyzet azt mondta, hogy ez normális volt.