Április 17-én nyílik meg a szingapúri Changi repülőtér legújabb épülete, amely már önmagában is különleges turistalátványosságnak fog számítani.

A Jewel Changi Airport nevű komplexum egészen egyedi élményt kínál majd a reptéri utasoknak, de azoknak is, akik csak ezért utaznak ki a repülőtérhez. A hatalmas acél- és üvegkupola alatt elterülő, összesen 137 ezer négyzetméternyi területen szórakoztató és vendéglátó egységek, valamint boltok és egy 130 szobás szálloda várják majd a látogatókat. Mindezt azonban különleges környezetben kínálják.

A gigantikus, 350 milliárd forintnyi fejlesztés során egy őserdőt varázsoltak a kupola alá, amelynek fő látványossága a világ legnagyobb vízesése lesz – írja a Daily Mail. A 40 méter magas Rain Vortex este fényjátékkal szórakoztatja majd a vendégeket. A legfelső szinten lévő parkban labirintus, csúszdák és magasban kifeszített hálók várják a családokat.

Nézzen képeket a különleges épületről az alábbi fotóra kattintva!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Jewel Changi Airport/Capitaland

A Jewel Changi Airport beruházója és tervezője ugyanaz a Capitaland, illetve Safdie Architects, amely a kínai Csungkinben a világ legmagasabb „vízszintes" felhőkarolóját építi fel. Erről nemrég itt közöltünk képeket.

A szingapúri Changi már e nélkül a fejlesztés nélkül is többször elnyerte a világ legjobb repülőtere címet a Skytraxtől, amely az utasok véleménye alapján hirdet eredményt. Mi itt írtunk korábban beszámolót a különleges légikikötőről.