Bosszúság után hála – röviden így foglalható össze annak a görög utasnak az esete, aki Addisz-Abebából szeretett volna eljutni vasárnap a kenyai Nairobiba.

Antonisz Mavropulosz az Ethiopian Airlines reggeli járatára vett jegyet, ám a megszabott időponthoz képest két perccel később ért a beszállókapuhoz. Érthető módon dühös volt, hogy elkésett, ám bosszúsága hamar hálába fordult. A hála annak szólt, hogy ezzel túlélt egy halálos légi katasztrófát.

Amint arról az Origo is beszámolt, az Ethiopian Airlines gépe hat perccel a felszállás után lezuhant. A repülőn 157 ember tartózkodott, mindegyikük meghalt a balesetben, amelynek okát még nem tudják.

Mavropulosz egy nemzetközi nonprofit szervezet elnöke volt, amely a szilárd hulladékok kezelésével foglalkozott, és az ENSZ környezetvédelmi programjának konferenciájára utazott volna Nairobiba. Dühös voltam, mert senki sem segített nekem időben eljutni a beszállókapuhoz– írta Facebook-oldalán. Végül két perccel a kapuzárás után ért oda, onnan pedig a repülőtéri rendőrségre kísérték, hogy ellenőrizzék a személyazonosságát. „A rendőrtiszt azt mondta nekem, ne tiltakozzak, hanem adjak hálát Istennek, mert én voltam az egyetlen utas, aki a szerencsétlenül járt ET 302 járatra nem szállt fel – idézte fel a történteket a görög férfi. – Hálás vagyok, hogy élhetek, és hogy ilyen sok barátom van, akik éreztették velem a szeretetüket.”

Volt egyébként még egy utas, aki nem érte el a lezuhant repülőt – írja a News.com.au. Ahmed Khalid Dubajból érkezett, hogy átszálljon Addisz-Abebában Nairobi felé, de késett a gépe, így nem érte el a csatlakozást.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg a katasztrófa helyszínét!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba