Lézerrel próbálták elvakítani egy Ferihegyre érkező gép pilótáit

2019.03.27. 16:15

Lézerfénnyel próbálták megzavarni kedd este annak a gépnek a leszállását, amely Stuttgartból érkezett Budapestre – értesült az Airportal.hu repülési szaklap. Az esetről videót készített egy utas.

Az Eurowings járata este fél 8 körül közelítette meg a Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret, amikor bal oldalról valaki a távolból lézerfénnyel próbálta megvilágítani a repülőgépet. Egy utas videót készített az esetről, amelyen az látható, hogy a személyzet lekapcsolta a repülőgép leszállófényeit, vélhetően azért, hogy megnehezítse a támadó dolgát.

Az Airportal tudósítása szerint a pilóták jelentették az eseményt a HungaroControl légiforgalmi irányításának. Ez alapján körülbelül Inárcs térségéből érkezhetett a támadás. A HungaroControl megerősítette a lapnak a lézerzavarás tényét, hozzátéve, hogy idén a mai napig tíz bejelentés érkezett a légiforgalmi irányítókhoz. A HungaroControl most is haladéktalanul értesítette az illetékes hatóságokat. A pilóták megzavarása a légi közlekedés veszélyeztetésének minősül, és akár három év szabadságvesztéssel is sújtható.

KAPCSOLÓDÓ CIKK