Fura dolgok vannak a most megnyílt gigantikus vidámparkban

2019.04.01. 05:00

Hatalmas kiterjedésű, több mint 2000 attrakciót kínáló vidámpark nyílt a napokban Ankarában. Most megnézheti az első képeket róla, melyeken több furcsa alkotást is láthat.

Az Ankapark Wonderland Eurasia nevű létesítményt a török elnök adta át egy hatalmas Tyrannosaurus-modell előtt. Recep Tayyip Erdogan elnök arról beszélt, hogy a vidámpark egész Törökország büszkesége, és évi 50 millió líra (2,5 milliárd forint) bevételt fog hozni Ankarának.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a megnyitón (Kattintson a képre a galériáért!)Forrás: AFP/Adem Altan

Az 1,3 millió négyzetméteren elterülő vidámpark építését hat évvel ezelőtt kezdték meg, és tavaly fejezték be, de biztonsági problémák miatt mindeddig nem nyitották meg. A vidámpark befejezése után ugyanis Ankara polgármestere, Melih Gökcek felült a park egyik hullámvasútjára, de gyalog kellett lejönnie onnan, mert a kocsi elakadt.

Az Ankapark 1,4 milliárd lírába (jelenlegi árfolyamon 70,7 milliárd forintba) került. Cem Uzan, a park vezérigazgatója közölte: a szórakoztató eszközök "a legjobb gyártóktól" származnak, és gyakori ellenőrzésnek fogják őket alávetni. A vidámpark 2117 attrakciót foglal magába, köztük 14 hullámvasutat. A várakozások szerint évente 5 millió látogatót fog fogadni.

Kritikusok szerint a park megnyitásának a halogatása miatt több szórakoztató eszköz már nem biztonságos, élettartamuk lecsökkent. A török mérnökök és építészek szakszervezete közölte: a vidámparkról készült fényképeken rozsdásodást fedeztek fel a hullámvasutakon és egyéb problémákat más attrakciók alapjain.

Ha az alábbi képre kattint, több fura alkotást is láthat a hullámvasutakon túl.

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Metin Aktas

KAPCSOLÓDÓ CIKK