Google: Budapest a legkeresettebb főváros

2019.04.10. 16:21

Budapest nevére közel kétszer annyian kerestek rá az idén a világhálón, mint tíz évvel ezelőtt. Egy friss elemzésből kiderült, hogy páratlannak számít a növekedés mértéke - számolt be honlapján a Turizmus.com .

Érdekes listát tett közzé a turisták körében legnépszerűbb országok és városok köréről (most popular holiday destinations) a Google Trends adatainak elemzése alapján a Comparethemarket.com.

A szakemberek azt nézték meg, hogy 2009 és 2019 között globálisan mely úti célok iránt nőtt meg a legnagyobb mértékben az érdeklődés, vagyis mely úti célokra kerestek rá a legtöbben, és melyek iránt csökkent a leginkább a kereslet.

Az elemzésből az derül ki, hogy Budapest volt az a város, amelynek népszerűsége közel a duplájára szökött az említett időszak alatt,

amíg az országok közül a Fülöp-szigetek esetében még ennél is nagyobb volt a növekedés mértékbe.

A legnagyobb mértékben az alábbi öt város iránt nőtt meg az érdeklődés a vizsgált időszakban:

Budapest +87.20%

Szöul +70.48%

Koppenhága +68.24%

Tel-Aviv +63.31%

Varsó +63.08%

Budapest látképe, középen az Országház a budai várhegy takarásában, háttérben a Városliget részleteForrás: MTI/Róka László

 A legnagyobb mértékben az alábbi öt ország iránt nőtt meg az érdeklődés a vizsgált időszakban:

Fülöp-szigetek +170.45%

Dél-Korea +76.11%

Szaúd-Arábia +56.41%

Kazahsztán +47.83%

Hollandia +43.17%

Az elemzők szerint általános tanulság, hogy az emberek manapság már gyakrabban választanak más földrészeken fekvő úti célokat nyaralásukra, mint tíz évvel ezelőtt. Ugyanakkor összességében csökkent az érdeklődés olyan turisztikai nagyhatalmak iránt, mint Francia- vagy Spanyolország.