Sokkoló videó: megharapta az oroszlán a barátkozó turistát

oroszlán
Vágólapra másolva!
Komoly sérülést szerzett egy turista, amikor meg akart simogatni egy nőstény oroszlánt a dél-afrikai Free State államban található Virginiában.
Vágólapra másolva!

Az 55 éves férfi a felségével a Tikwe River Lodge-ban tervezte eltölteni a hétvégét, hogy megünnepeljék tízéves házassági évfordulójukat. A közösségi oldalakon terjedő videón az látható, hogy egy oroszlánt simogat a kerítésen keresztül.

– poénkodott a felvételen. Ezután egy másik oroszlán is megközelítette, az azonban nem volt ennyire barátságos vele: amikor azt is megpróbálta megsimogatni, a vadállat elkapta a jobb karját, és húzni kezdte a kerítés felé.

Az oroszlán szerencsére hamar elengedte a turistát, miután egy nő sikoltozni kezdett. A férfit kórházba vitték. A News24.com szerint állapota súlyos, szeptikus sokkot kapott.

Nem szabad megbízni bennük

A világon több helyen tartanak fogva „szelíd oroszlánokat", amelyeket a vendégek akár meg is simogathatnak (egy ilyen parkról itt nézhet meg egy egészen elképesztő videót). A barátságos viselkedés azonban nem feledtetheti, hogy ezek az állatok ragadozók. Tavaly két oroszlántámadás is történt dél-afrikai rezervátumokban, egyikük halálos volt.