American Airlines: További tiltás a Boeing vitatott gépeinek

2019.04.15. 12:25

Augusztus közepéig nem szállhatnak fel a Boeing 737 MAX típusú repülői, a társaság indokolása szerint a meghosszabbított tiltással az ügyfelek bizalmát akarják visszaszerezni - írja a BBC.

A nyári utazási szezonra szeretné visszanyerni az utasok bizalmát a légi társaság a meghosszabbított tiltással. A típust azóta nem engedik felszállni, mióta két ilyen repülőgép zuhant le Etiópiában, illetve Indonéziában.

Az etiópiai szerencsétlenségben 157 ember halt meg, az indonéziai balesetben 189 ember volt a repülőgép fedélzeten. A Reuters információ szerint a törlések napi 115 járatot érintenek.

Az Ethiopian Airlines etióp légitársaság egyik Boeing 737-es gépe az addisz-abebai Bole Nemzetközi Repülőtéren 2019. március 10-én. A táraság ezzel azonos típusú, az etióp fővárosból, Addisz-Abebából Nairobiba közlekedő Boeing 737-es gépe 157 emberrel a fedélzetén Addisz-Abebától mintegy 60 kilométerre lezuhantForrás: MTI/EPA/Str

Mint ahogy azt az Origo is megírta, a szerencsétlenségek után a Boeing javítani próbálta a balesetekért felelős szoftvert, az úgynevezett "átesésvédelmi rendszert" (MCAS) - ennek a tesztjei áprilisban állítólag sikeresek voltak, így emiatt nem fordulhat elő a jövőben hasonló baleset.