Marokkóban előszeretettel mutogatják a turistáknak azokat a kecskéket, amelyek a fák tetején legelnek. Mostanra nagy biznisz lett belőle – az állatok kárára.

A kecskék ügyes mászók, Marokkó délnyugati részén pedig gyakran felmásznak az ott élő argánfákra, hogy a júniusban érő gyümölcsöket megegyék. Az állatok talpa ügyesen alkalmazkodott a tüskés, bütykös ágak megmászásához, amelyeken remekül tudnak egyensúlyozni.

A fa termésének magjából kinyert argánolajat szépségápolásra és gyulladáscsökkentésre használják, ezért a berber pásztorok korábban igyekeztek távol tartani a fáktól a kecskéket, amelyek a leveleket is leeszik. Csakhogy a jelenségből egyre nagyobb turistalátványosság lett: mind többen álltak meg az út szélén egy-két jó fotóért.

Az alábbi képre kattintva még több fotót láthat a fán legelésző kecskékről!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock/ michaelhughes91

Mostanra akkora biznisz lett a képekért pénzt kérni, hogy többen kifejezetten ebből élnek – írja a Sun. A kecskéket messziről hozzák a forgalmas utak mellé, hogy mutogassák őket. Reggel felzavarják az állatokat, majd napközben, ha már nagyon kimerültek a hőségben, újakkal váltják le őket. A turisták persze boldogan fizetnek a látványért, nem tudva, hogy ezek a kecskék nem önszántukból kerültek az ágak közé, és igencsak szenvednek ott.