Új szabadidőközpont nyílt Szekszárd mellett

2019.05.03. 17:09

Szabadidőközpontot alakított ki a Gemenc Zrt. Szekszárd mellett, a sötétvölgyi parkerdőben. A létesítményt pénteken adták át.

A kedvelt bakancsos, kerékpáros és horgászturisztikai célpontnak számító Sötétvölgyben egy régi elavult faépület helyén többfunkciós fogadóépületet, a sötétvölgyi tó partján családi piknikrétet és játszóteret alakítottak ki. A beruházás 130 millió forintba került, 100 millió forintot a zrt. tulajdonosa, az Agrárminisztérium fizetett, az erdőgazdaság 30 millió forintos önrésszel járult hozzá a költségekhez - közölte Janács Gergely, a zrt. szekszárdi erdészetének vezetője az MTI-vel.

A fogadóépület

A szabadidőközpont épületeForrás: Csontos Péter, Gemenc Zrt.

A fejlesztés részeként készült el az a többfunkciós tóparti fogadóépület, amelyben büfé, nyilvános vizesblokk, rendezvényterem várja majd a látogatókat, de helyet kap a halőr és az erdészet irodája is. Az épület kialakítása lehetővé teszi, hogy a későbbiekben további szolgáltatásokkal is bővülhessen a kínálat.

Süllőfészek játszótér

A Süllőfészek játszótérForrás: Csontos Péter, Gemenc Zrt.

A Gemenc Zrt. egy különleges játszóteret is megépített, amelynek a tematikáját a tóban mesterségesen elhelyezett halbölcsők sugallták. A családosok körében már most is nagyon népszerű játszótér gyönyörű erdős tóparti környezetben található.

A SüllőfészekForrás: Csontos Péter, Gemenc Zrt.

Fő eleme egy látszólag rendezetlenül, valójában azonban gondosan megtervezett, egymásba gabalyodó fatörzsekből, rudakból álló mászóka, amely az igazi famászáshoz hasonló élményt kínál.

Családi piknikrét

A családi piknikrétForrás: Csontos Péter, Gemenc Zrt.

A horgásztó délkeleti sarkánál található ligetben kisebb-nagyobb családi összejövetelekre, közös piknikezésre, beszélgetésre alkalmas parkot alakított ki az erdőgazdaság szabadtéri tűzrakó helyekkel, padokkal, asztalokkal.

Fahidak

A tavon található romantikus szigetre két megújult fahídon sétálhatnak be a látogatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKK