Drónt észleltek a frankfurti repülőtéren, leállították a forgalmat

Drone stops air traffic in Frankfurt ECONOMY police AIR TRAFFIC TRAFFIC Safety and security
09 May 2019, Hessen, Frankfurt/Main: After the cancellation of numerous flights, passengers are waiting for check-in in Terminal 1 of the airport. After the sighting of a drone, the air traffic had been stopped in the morning for about one hour. Meanwhile the take-offs and landings are starting again. Photo: Boris Roessler/dpa
Vágólapra másolva!
Egyórás időtartamra leállították a frankfurti repülőteret. A világ egyik legnagyobb repülőterén drónt észleltek, ezért csütörtökön reggel a korai órákban egy órára leállt a forgalom. Több, köztük két Budapestről Frankfurtba tartó járat is kitérő reptereken szállt le – olvasható az Airportal.hu oldalán.
Vágólapra másolva!

A drónészlelésről és az annak következtében kialakult fennakadásokról helyi idő szerint csütörtökön reggel 7:40 perckor adott hírt az Eurocontrol. A repülőtér érkező és induló forgalmát leállították.

Eleinte azt közölték, hogy délután 14:00-ig lezárják a repteret, de végül fél kilenc körül végül feloldották a korlátozást.

A reptérzár miatt több érkező járat várakozott a repülőtér környezetében, majd legtöbbjük kitérő reptereken szállt le. A reptérzár két Budapestről Frankfurtba tartó járatot is érintett, a Lufthansa LH1343 számú járata Nürnbergben, a Wizz Air W6 2313 számú járata Hahnban szállt le.

Fél kilenc körül újraindult az érkező és induló forgalom is közel a normál kapacitással. Ennek ellenére a repülőtér forgalmában a következő órákban jelentős késések várhatók.

A reptérzár után az utasok a becsekkolásra várnak a reggeli órákban 2019. május 9-én a frankfurti reptéren. Azóta helyreállt a rend Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Boris Roessler

Nem ez az első eset

Március 22-én már okozott fennakadást egy drón a frankfurti repülőtéren, akkor fél órára kellett leállítani a reptér forgalmát az esemény miatt.

A drónok egyre többször okoznak gondokat az európai légi közlekedésben.

A legutóbbi nagy port kavaró esemény tavaly karácsony előtt történt a londoni Gatwick repülőtéren. A légikikötő forgalmát napokra megbénította néhány drón sorozatos jelenléte. Az elkövetőt azóta elfogták.