Egyórás időtartamra leállították a frankfurti repülőteret. A világ egyik legnagyobb repülőterén drónt észleltek, ezért csütörtökön reggel a korai órákban egy órára leállt a forgalom. Több, köztük két Budapestről Frankfurtba tartó járat is kitérő reptereken szállt le – olvasható az Airportal.hu oldalán.

A drónészlelésről és az annak következtében kialakult fennakadásokról helyi idő szerint csütörtökön reggel 7:40 perckor adott hírt az Eurocontrol. A repülőtér érkező és induló forgalmát leállították. Eleinte azt közölték, hogy délután 14:00-ig lezárják a repteret, de végül fél kilenc körül végül feloldották a korlátozást. 

A reptérzár miatt több érkező járat várakozott a repülőtér környezetében, majd legtöbbjük kitérő reptereken szállt le. A reptérzár két Budapestről Frankfurtba tartó járatot is érintett, a Lufthansa LH1343 számú járata Nürnbergben, a Wizz Air W6 2313 számú járata Hahnban szállt le.

Fél kilenc körül újraindult az érkező és induló forgalom is közel a normál kapacitással. Ennek ellenére a repülőtér forgalmában a következő órákban jelentős késések várhatók.

A reptérzár után az utasok a becsekkolásra várnak a reggeli órákban 2019. május 9-én a frankfurti reptéren. Azóta helyreállt a rendForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Boris Roessler

Nem ez az első eset

Március 22-én már okozott fennakadást egy drón a frankfurti repülőtéren, akkor fél órára kellett leállítani a reptér forgalmát az esemény miatt. A drónok egyre többször okoznak gondokat az európai légi közlekedésben.

A legutóbbi nagy port kavaró esemény tavaly karácsony előtt történt a londoni Gatwick repülőtéren. A légikikötő forgalmát napokra megbénította néhány drón sorozatos jelenléte. Az elkövetőt azóta elfogták.