Egy részeg társaság okozott rendbontást az EasyJet járatán. Egyiküket rendőrök vitték le a gépről.

Az EasyJet járata Bristolból Belfastba készült, ám az indulást megzavarta egy részeg társaság. A kapitány ki is jött a pilótafülkéjéből, hogy megnézze, mi ez a hangzavar. A biztonsági bemutató után az ittas férfiak ismét hangoskodni kezdtek, egyikük pedig felállt, és odament két stewardesshez. „Azt nem értettem, mit mondott nekik, de az egyik nő ezt válaszolta neki: ezt szexuális zaklatásnak veszem” – idézte fel a történteket egy szemtanú a Sunnak.

Képünk illusztrációForrás: AFP/Fabrice Coffrini

A repülő ezután visszatért a kapuhoz, a férfit pedig elvitték a rendőrök. Ahogy lekísérték az utast, az egyik stewardess zokogott, és azt mondta, nem érzi magát biztonságban ezen a járaton. A gép másfél órás késéssel indult az 55 perces útra. Érkezés után a csoport többi tagja ismét inzultálta a stewardesst, akit nagyon megviselt az eset.

A bristoli repülőtér megerősítette, hogy a rendőrség nyomozást indított az ügyben, és hogy az antiszociális magatartást pénzbírsággal, a repüléstől való eltiltással vagy akár börtönnel is büntethetik. Az EeasyJet szintén elítélte az utas viselkedését.