Vakmerő húzás Európa egyik kocsmafővárosában, de a tulajdonos bízik a sikerben.

Aki járt már Dublinban, az tudja, mekkora hagyománya van a kocsmakultúrának az ír fővárosban. Nemcsak a turisták, de a helyiek is szívesen múlatják az időt egy jó sör vagy whisky mellett. Ezért volt meglepő húzás, hogy egy vállalkozó a napokban megnyitotta a város első alkoholmentes kocsmáját.

A Capel Streeten található bár kívül és belül ugyanolyan, mint több más társa Írországban, még a nyitva tartása is hasonló. Egyetlen lényeges különbség van csupán: a felszolgált sörökben, koktélokban és borokban nulla százalék az alkohol. A Virgin Mary Bar már az elnevezésében is utal arra, hogy itt bizony nem tesznek vodkát a híres Bloody Mary koktélba.

Kattintson az alábbi képre, és nyissa meg galériánkat a kocsmáról!

A tulajdonos, Vaughan Yates egy alkoholmentes Bloody Maryvel a kocsmája előtt (Kattintson a képre még több fotóért!)Forrás: AFP/NurPhoto/Artur Widak

A tulajdonos szerint a legtöbben szkeptikusak voltak, amikor tervéről beszélt, sőt, sokan ki is nevették érte. Vaughan Yates azonban bízik a sikerben. Szerinte este 9-10 körül a legtöbb kocsmában már túl nagy a zaj, és sokaknak fontosabb egy jó beszélgetés, mint az alkohol – mondta a Guardiannek.