Londonban hamarosan elkészítik a világ első 360 fokos, végtelen tetőmedencéjét, amelybe trükkös módon lehet majd bejutni.

Az Infinity London névre keresztelt medence pontos helyszíne még nem ismert, de egy 55 emelet magas felhőkarcoló tetejére tervezik. A végtelen medencék feszített víztükre szinte összeér a horizonttal, ezért különleges élmény bennük úszni. A 600 ezer literes medence építését jövőre kezdi el a Compass Pools nevű cég, és nem csak a zavartalan panoráma miatt lesz különleges.

Forrás: Compass Pools

Az aljának egy része például üvegből lesz, ami az úszóknak és az alulról szemlélődőknek is izgalmas látványt nyújt. A víz hőmérsékletét egy speciális számítógépes rendszer szabályozza, ahogy azt is, hogy a medence vize ne folyjon ki az alatta lévő utcákra.

Forrás: Compass Pools

A legnagyobb újítás azonban a medence megközelítése lesz. Mivel a látvány zavartalansága miatt nem akarnak lépcsőket vagy létrákat elhelyezni kívül vagy belül, a tengeralattjárók ajtaján alapuló megoldást eszeltek ki: egy spirális, forgó lépcső fog felemelkedni, amikor valaki be vagy ki akar lépni – írja a Sun.

Forrás: Compass Pools

Dubajban is lesz hasonló

360 fokos panorámát kínáló végtelen medencét egyébként Dubajban is építenek hamarosan, méghozzá egy felhőkarcoló 52. emeletén, az azonban nem az épület legtetején lesz, így „csak” körbe lehet úszni majd a központi részt (itt írtunk róla korábban).

Az alábbi képre kattintva galériát nézhet a világ legmagasabb hotelmedencéiről!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Marina Bay Sands