Bár a hőmérséklet jelenleg még nem éri el az 50 fokot, a kaliforniai Halál-völgy Észak-Amerika legmelegebb és legszárazabb területe. Itt található a legalacsonyabb pontja is, a Badwater-medence, 86 méterrel a tengerszint alatt. Zord klímája ellenére – vagy tán részben éppen azért - kedvelt kirándulóhely. 1994-ben nyilvánították nemzeti parkká, a vele szomszédos területekkel együtt.

A park vonzerejét számos különleges természeti képződménynek köszönheti. Vannak például sokszínű, festőpalettára emlékeztető vulkanikus hamufalak, sós vizű, tengerszint alatti tó különleges állatfajokkal, kanyonok, kráterek, homokdűnék, de még vízesés is. A legfurcsább képződmények a Racetrack Playa kövei, amelyek rejtélyesen mozognak a teljesen vízszintes felületen. De itt található a furcsa alakú szikla, a Zabriskie Point is, amelyről Michelangelo Antonioni híres filmje a címét kapta 1970-ben.

A látnivalók nagy része aszfaltúton érhető el, de összesen több mint 500 kilométer hosszú, terepjáróval járható földútja is van. Az autóutak mellett ezernél is több gyalogösvény van a völgyben és környékén, noha nyáron a szélsőséges melegben a gyalogtúra nem javasolt. A park látogatóközpontja a Furnace Creek üdülőövezetben van a 190-es út mentén. A holdbéli táj különleges természeti képződményei 2018-ban több mint 1,65 millió látogatót vonzottak.

Kattintson az alábbi fotóra, és nézze meg a napokban ott készített képeket!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent