Újraindultak Észak-Koreában a rengeteg turistát vonzó tömegjátékok, miután kijavították a Kim Dzsong Un által korábban bírált hibákat.

Néhány hetes szünet után ismét megtartják az észak-koreai tömegjátékok rendezvényeit, amelyeket június elején felfüggesztettek, miután Kim Dzsong Un bírálta a nyitóelőadást. Az ország vezetője a szervezők munkamorálját bírálta, továbbá az előadás "nem megfelelő szellemiségét" rótta fel nekik, hozzátéve, hogy az előadás irodalmi és művészeti stílusa nem volt összhangban az állampárt vonatkozó előírásaival.

A külföldi turistákat közvetítő Koryo Tours Twitter-oldalán azt írta, hogy hetente hat előadást tartanak mostantól. A hasonló profilú Young Pioneers Tours szerint az idei rendezvény egészen októberig tart majd, hozzátéve, hogy a vártnál korábbi újrakezdés oka valószínűleg Hszi Csin-ping kínai elnök múlt heti látogatása volt Észak-Koreában, akinek kedvéért külön előadást tartottak. A nép földje elnevezésű idei tömegjátékot a phenjani Május Elseje Stadionban rendezik.

A külföldön is egyre nagyobb médianyilvánosságot kapó tömegjátékok fesztiválja (koreai nyelven Arirang) egyre több - elsősorban kínai - turistát vonz az elzárt országba, márpedig az újabban ismét élelmiszerválsággal küzdő Észak-Koreának nagy szüksége van a valutára. Az előadásokon a nézők a gimnasztikától a táncig a legkülönbözőbb látványos és összehangolt előadásokat láthatják, amelyek Kim Dzsong Unt, a Koreai Munkapárt első titkárát éltetik.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg galériánkat a tömegjátékról!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: MTI/AP/Csa Szong Ho