Túlfutott a leszállópályán egy utasszállító gép Burjátföldön

2019.06.27. 07:11

Kényszerleszálláskor túlfutott a leszállópályán, és egy épületnek ütközött csütörtökön egy utasszállító repülőgép a délkelet-oroszországi Burjátföldön, a balesetben a pilóta és a gép fedélzeti mérnöke meghalt, de a gép mind a 42 utasa túlélte a balesetet, heten közülük megsérültek.

Az Angara légitársaság An-24 típusú utasszállító repülőgépe Burjátföld székvárosából, Ulan-Udéből repült Nyizsnyeangarszkba. A felszállás után az egyik hajtóműve felmondta a szolgálatot, a gép visszafordult, hogy kényszerleszállást hajtson végre az ulan-udei reptéren.

Az Angara légitársaság An-24 típusú járműve hajtóműhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre, és a leszállópályán túlfutva épületnek ütközött, majd kigyulladtForrás: MTI/EPA/Rendkívüli helyzetek orosz minisztériuma/Russian Emergencies Ministry Handout

Mivel azonban egyik hajtómű nem működött, a gép fékezni sem tudott, körülbelül száz méterrel túlment a leszállópályán, és orrával a reptér egyik kiszolgáló létesítményének ütközött, majd lángra lobbant. Mind a 42 utast sikerült kimenteni a gépből, heten közülük megsérültek. Azonban a pilóta és a fedélzeti mérnök nem élte túl a balesetet.

A balesetről több videó is készült.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKK