Buszon is viheti magával a kerékpárját

FlixBus
Vágólapra másolva!
Idén nyáron a magyarországi állomásokról is számos olyan FlixBus-járat indul, amin a bicikliknek is válthatók jegyek. A kerékpárokat a busz hátulján elhelyezett tárolón viszik.
Vágólapra másolva!

Akik városnézéshez szállítanák magukkal kerékpárjukat, többek közt Bécs, Pozsony, Zágráb, Prága, Berlin, Varsó vagy Krakkó városait is bejárhatják két keréken – ezekre a településekre minden nap van lehetőség biciklit vinni a FlixBus járatain, akár több indulási időpontban is. Az osztrák főváros irányába például idén nyáron egyes napokon 20 olyan járat is indul, melyeken az utasok a csomagjaik mellett a biciklijüket is szállíthatják – derül ki a társaság közleményéből.

Akik sportolással kötnék össze a nyaralásukat, bejárhatják például az Isztriai-félszigetet,

hiszen Pulába, vagy Opatijaba is napi rendszerességgel közlekednek kerékpártartós buszok. Koperi vagy poreci érkezéssel közvetlenül csatlakozhatnak a monarchia korabeli vasútvonalból kialakított izgalmas bicikliút, a Parenzana vonalára is, ahol alagutakon és viaduktokon keresztültekerve ismerhetik meg a vidéket a kirándulók.

A Budapestről busszal is akár 3,5 óra alatt megközelíthető Donovalyba is szállíthatók biciklik. A település környékén több mint 200 kilométeren kialakított kerékpáros útvonal van kialakítva.

Forrás: FlixBus

Buszonként maximum 3 kerékpár szállítható, melyeknek súlya egyenként nem haladja meg a 25 kilogrammot. A kerékpár helye a www.flixbus.hu oldalon, illetve a FlixBus mobilalkalmazásában köthető le a jegyfoglalás során.

Mindkét felület jelzi, hogy van-e még elérhető biciklis hely az adott járaton.

A bicikliszállítás díja egy irányba darabonként 2900 forint.