Százezres bírságot kapott, mert kifeszített egy függőágyat

2019.07.19. 13:42

Egy osztrák turistát 300 euró (csaknem 100 ezer forint) bírsággal sújtottak Olaszországban, mert két fa közé kifeszített függőágyon aludt egy pínealigetben Trieszt tengerparti üdülőnegyedében.

Az 52 éves bécsi férfit azon a címen büntették meg, hogy egy önkormányzati rendelet értelmében tilos "bármilyen tárgyat fára vagy faszerkezetre erősíteni" természetvédelmi okokból. A peches turistát a hét közepén kapta rajta a városi rendőrség egy éber őrjárata, amint a délutáni szieszta idején két mandulafenyő közé kifeszített függőágyon szundikált a Trieszt strandjára vezető út mentén, Barcola elővárosban.

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock/ Monkey Business Images

A szokatlan büntetés híre hamar elterjedt a közösségi médiában, ahol olyan nagy felháborodást keltett a helyiek körében, hogy szombatra tiltakozó flashmobot hirdettek "Szabad függőágyakat!" címmel. A kommentelők rámutattak, hogy a környékbeliek előtt is ismeretlen a jogszabály, amelyre a járőrök hivatkoztak, és túlzás volt a büntetés, elég lett volna egy figyelmeztetés.

Mások arra hívták fel a figyelmet, hogy a trieszti strand környékén távol sincs feltüntetve minden betartandó jogszabály, még kevésbé idegen nyelveken. Megint mások arra szólították fel a rendőröket, hogy komolyabb problémákkal foglalkozzanak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK