Glasgow után Edinburghbe is indít járatot Budapestről a Wizz Air, így decembertől már két skóciai városba is lehet velük repülni.

Decemberben új járatot indít a Wizz Air Budapest és Skócia fővárosa, Edinburgh között – jelentette be a társaság. Edinburgh új városként kerül fel a Wizz Air térképére, a légitársaságnak Skóciában ez a második, míg Nagy-Britanniában a nyolcadik desztinációja lesz Budapestről. Az új edinburgh-i járatra már 7 190 forinttól kaphatók jegyek egy irányba, kis kézipoggyásszal.

A járatindítással tovább fokozódhat a verseny az útvonalon. Jelenleg a Ryanair és a Jet2 légitársaság is repül Edinburgh-be Budapestről.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg galériánkat a városról!

Edinburgh éjszakai látképe (Kattintson a képre a galériáért!)Forrás: AFP/robertharding/Neale Clark

Edinburgh számos látnivalóval várja a magyar turistákat: a kelta és középkori emlékeket őrző város látványát és hangulatát meghatározzák dombjai, katedrálisai és a város jelképének számító vár jellegzetes kőtornyai. A skót szoknya és skót duda itt a mindennapok része, csakúgy, mint a híres sétálóutcája, a Royal Mile hangulatos bárjai és teraszai. Edinburgh fontos kulturális központ is, egész évben egymást érik a fesztiválok, de a város képzőművészeti, irodalmi és zenei múltját számos múzeum, emlékhely, sőt pub is őrzi.