Ma már csak képeken lehet megnézni azokat a különleges házakat, amelyeket ufók mintájára építettek Tajvan tengerpartján.

A szancsei ufóházakat 1978-ban kezdték el építeni Tajvanon, a fővárostól, Tajpejtől nem messze. Üdülőknek szánták őket, de soha nem laktak bennük. A futurisztikus házakat a Kelet-Ázsiában állomásozó amerikai katonáknak szerették volna eladni, de az építkezést leállították 1980-ban a pénzügyi veszteség, néhány halálos autóbaleset és öngyilkosság miatt. A helyiek azt mondják, a balszerencsét az hozta a projektre, hogy egy utat szélesebbre akartak építeni a bejáratnál, és emiatt kettévágtak egy sárkányszobrot.

Az elhagyott lakóparkból kisebb turistalátványosság lett a különleges stílusának köszönhetően. A „jövő romjairól" még filmet is forgattak, ám később úgy döntöttek, hogy lebontják a házakat, a helyükre pedig egy víziparkot és egy üdülőtelepet építenek. Bár volt egy petíció arra, hogy legalább az egyik épületet hagyják meg múzeumnak, 2010-re az összes ufóházat lebontották – írja a Wikipedia.

Az alábbi képre kattintva 2008-ban készített képeket láthat a különleges lakóparkról!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Flickr/Chao-Wei Juan