Valóságos lázadás tört ki az észak-európai útra induló Norwegian Spirit luxushajó fedélzetén, miután a tengerjáró több betervezett kikötőben sem tudott megállni.

A hajó már Amszterdamban és Le Havre-ban sem tudott kikötni, majd egy nem tervezett megállót tett Norvégiában. Ezután Izland felé vette az irányt, ám Reykjavíkban közölték, hogy ott sem tudnak kikötni. Az utasokban akkor szakadt el a cérna, amikor ezek után a skóciai Greenockben is ugyanígy jártak. 

A kéthetes útra 5000 dollárt (mintegy másfél millió forintot) fizető utasok fellázadtak a kapitány döntése nyomán, és visszakövetelték a pénzüket.

A helyzet olyannyira feszültté vált, hogy hívták a biztonsági személyzetet, letartóztatással fenyegetve meg néhány utast.

A BBC beszámolója szerint a tengeren töltött idő alatt több vécé meghibásodott, és ételek is megromlottak.

A hajót üzemeletető Norwegian Cruise Line elnézést kért a kellemetlenségért. Mint mondták, a tervezett kikötéseket a rossz idő miatt kellett kihagyni, mert a biztonság az első. A társaság 25 százalékos kedvezményt ajánlott fel az utasoknak egy követező útjukra, többen azonban teljes visszatérítést követelnek, mivel ezek után nem akarnak ismét befizetni egy ilyen útra.