Az Uluru, vagy más néven Ayers Rock Ausztrália egyik leglátványosabb természeti képződménye. A világörökségi helyszínt szombattól már nem lehet megmászni, így sokan akarják még utoljára kihasználni a lehetőséget.

Jól járnak ezekben a napokban azok a vendéglátók, akik Ausztrália egyik legnagyobb turistalátványossága köré települtek. A helyi turisták ugyanis akár egy európai utazásnak megfelelő összeget is kifizetnek, csak hogy utoljára megmászhassák az Ulurut.

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock/Benny Marty

Az Alice Springstől 440 km-re délre lévő, 348 méter magas monolitot évente 300 ezren látogatják meg. Többen közülük meg is másszák, noha a tetejére vezető út nem könnyű, és a rossz időjárás miatt gyakran le is zárják. A veszélyességét jól mutatja, hogy eddig legalább 37-en haltak meg a megmászása közben – írja a News.com.au.

Szombattól már a vállalkozó kedvű turisták sem mehetnek fel az Uluru tetejére. A terület tulajdonjogát 1985. október 26-án visszaadták az őslakos Anangu törzsnek, amely szent helyként tiszteli a hegyet. A mászási tilalom bevezetéséről két éve született döntés, de sokan az utolsó napokig halogatták a túrát.

Kattintson az alábbi fotóra, és nézze meg a turisták utolsó rohamát!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Twitter/Lynda_The_Mundane

Az Ulururól itt írtunk korábban úti beszámolót.