Ponggok egy kis falu az indonéziai Jáva szigetének középső részén. Tizenöt évvel ezelőtt még senki sem hallott róla, most azonban özönlenek oda a turisták.

A falu fő attrakciója a közeli kis tó, Umbul Ponggok, amelyet 40 forrás táplál. A 20x50 méteres tavacska másfél évtizede még piszkos volt: oda jártak fürödni és mosni a helyiek. 2006-ban azonban az újonnan megválasztott polgármesternek támadt egy ötlete. Rábeszélte a helyieket, hogy tisztítsák meg a tavat, és fektessenek pénzt a fejlesztésébe.

Az eleinte szkeptikus ponggokiakat végül sikerült meggyőzni, a 700 családból 430 fektette be pénzét a vállalkozásba – írja a South China Morning Post. A mostanra kristálytiszta vízű tóban remek fotókat lehet készíteni a fenekére süllyesztett tárgyak és a körben úszkáló halak társaságában. A belépő 15 000 rúpia (320 forint), 60 000 rúpiáért (1300 forint) pedig víz alatti kamerát is lehet bérelni.

A faluban ma már nincs munkanélküliség, a sikerhez azonban a közösségi média is kellett. Amikor Joko Widodo indonéz elnök megosztott egy fotót a helyről, több mint 640 ezren osztották meg. Azóta is egyre több turista jön ide, hogy az itt készített, különleges fotóit megossza Facebook- vagy Instagram-oldalán.

Kattintson az alábbi képre és nyissa meg galériánkat!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Facebook/Umbul Ponggok Klaten