Átadták a bükkszentkereszti Geopark panziót

Geopark Panzió
Vágólapra másolva!
Átadták a bükkszentkereszti Geopark panziót, amely egyben Bükk-vidéki Geopark központként is üzemel.
Vágólapra másolva!

A létesítmény szerdai átadása előtt Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos fontosnak nevezte, hogy a szabadidő eltöltésében növeljék az aktív turizmus súlyát.

Ebben jelentős szerepe van a turistaházaknak.

A most átadott bükkszentkereszti létesítmény épületének megvásárlását a kormánybiztosság finanszírozta, az üdülőt 125 millió forintért vették meg.

Forrás: Kozma Attila

Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park igazgatója elmondta, hogy a Bükk-vidék Geopark 2017-ban alakult, a felsőtárkányi alapító ülésen csaknem félszáz település képviselője vett részt,

néhány hónapon belül pedig már 105 település csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az igazgató kiemelte: a Bükk és közvetlen környezete bővelkedik olyan földtudományi értékekben, amelyek mind a turizmus, mind az oktatás tárgykörébe bevonhatók.

A geopark olyan, földtani-földrajzi adottságokra épülő térségfejlesztési koncepció, amely munkaszervezete révén kapcsolódik a nemzeti és nemzetközi geoparkok hálózatához. Az UNESCO Globális Geoparkok arra törekszenek, hogy bemutassák a változatos geológiai értékeket, elősegítsék azok védelmét, az oktatásba és turizmusba való bekapcsolásukat.

A most átadott Geopark panzió geoturisztikai centrumként és panzióként egyaránt működik, az épületben 35 embert tudnak elszállásolni, különlegessége, hogy az egész épület a geopark bemutatását célozza, ami a szobák nevében és dekorációjában, valamint a geo- és ökoturisztikai kínálatban is jelentkezik.

További információkat itt talál a panzióról.