Átadták a szocialista utópia városát Észak-Koreában – képek

2019.12.03. 14:40

Hivatalosan is átadták az észak-koreai Szamdzsijon újjáépítésének második szakaszát, a személyesen Kim Dzsongun által irányított presztízsberuházás azonban tovább folytatódik. A kínai határ mellett lévő vadonatúj településen több hotelt is építenek, ami jelzi, hogy számítanak a turistákra.

A kínai határtól mindössze pár kilométerre lévő Szamdzsijon különleges helyet tölt be Észak-Korea életében. A közelben található a Pektu, a koreaiak szent hegye (erről itt írtunk), és a helyi propaganda szerint állítólag itt született Kim Dzsongil, a mostani vezető apja is (más források szerint a Szovjetunióban).

Kim Dzsongun egy vadonatúj várost álmodott ide, ezért a régi épületek lebontották, és újakat húznak fel helyettük (a projektről itt írtunk nemrég). A lakóépületek, ipari üzemek, múzeumok, kulturális és szórakoztató épületek mellé három tucat szállodát is tervezetek ide, ami jól mutatja, hogy Szamdzsijonnak turisztikai szerepet is szánnak.

A beruházásnak most készült el a második szakasza, az átadón Kim Dzsongun is rész vett. A helyi híradások az NK News tudósítása szerint nem fukarkodtak a jelzőkkel: megvalósult a szocialista utópia városa a forradalom szent helyén, a hegyvidéki város a modern civilizáció összegzése.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg galériánkat a megnyitóról és magáról a városról!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Str

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK