Téli szelfiséta és kilátótúra a Duna két oldalán

Cultractive
Vágólapra másolva!
Fényképezkedjen óriás szódásszifonnal és krumplibogárszoborral, szervezen rendhagyó randitúrát a karácsonyi fények között, vagy ismerjen meg egyetlen utcában öt különböző felekezetet. Kimozdulni, túrázni ugyanis nemcsak nyáron lehet, ráadásul a legtöbb tematikus sétába beiktathatunk egy-egy karácsonyi vásárt vagy aktuális ünnepi programot is.
Vágólapra másolva!

Bár az ünnepeket sokan a kényelmes kanapén ülve, egy bögre meleg itallal a kezükben szeretik átvészelni, a kinti programok szerelmeseire a hideg időben is rengeteg lehetőség vár. Az ország nyugati felében számos érdekes adventi túraútvonalra bukkanhatnak a kirándulni vágyók.

Szelfi hatalmas szódásszifonnal

A városi emlékműveket preferálók számára kiváló szelfizési lehetőséget nyújt a győri, Jedlik-csobogótól induló kirándulás, melynek állomásain érdekes, egyedi köztéri alkotásokkal is lehet fényképezkedni. A Győr középpontjában álló 365 kg-os szódásszifon, a dunaszegi kisvasúti emlékhely, vagy a Dunai hajós emlékpark mind a múlt egy-egy szeletét elevenítik meg, tökéletes hátteret biztosítva akár karácsonyi ajándéknak szánt fotókhoz is.

Forrás: Cultractive.eu

Egy régió a magasból

Akik a város helyett a természetbe vágynak, nyugalomra és meseszép tájakra lelhetnek a Győri-medence és a Bakony között elhelyezkedő Pannonhalmi-dombság településeinek kilátóinál. Az úti célok autóval is könnyen megközelíthetők, a teljes túra 47 kilométer, amely Pannonhalma, Ravazd, Nyúl, Győr és Győrújbarát kilátóit foglalja magába, ezek közül azonban akár csak egy vagy két helyszín is megfelelő program lehet a karácsonyi ebéd ledolgozására.

Forrás: Cultractive.eu

Egy utca, öt templom, öt felekezet

Győr-Újvárosba látogatva az ünnepek közeledtével lelkileg is feltöltődhetünk, hiszen az egyik utcájában öt különböző felekezet templomát ismerhetjük meg. A szakrális terek kuriózumára a Karzat Színház Nonprofit Kft. évek óta sikeres programsorozatot épít, emellett pedig vezetett túrát is ajánlanak, ahol megismertetik a résztvevőkkel az egyes vallások hitéleti sajátosságait, azok építészeti vetületeit, valamint a kultúrák, vallások közötti békés együttélés lehetőségét.

Forrás: Cultractive.eu

Randevú Győrben vagy Dunaszerdahelyen

Akár Szigetköz, akár Csallóköz területére látogatunk, előbbi területén Győr, utóbbin pedig Dunaszerdahely biztosít tökéletes randihelyszínt, ahol akár több órát is el lehet tölteni felhőtlenül. Győrben a püspöki rezidencia tetejéről egyedülálló panoráma nyílik a városra, amelyet a város kedvelt vendéglátói helyein lehet kipihenni, Dunaszerdahelyen pedig a városháza és környéke, valamint az Árpád-kori Szent György templom is figyelemre méltó.

Forrás: Cultractive.eu

Séta Somorján

A szlovák kisváros, amely nevét Szűz Mária tiszteletére szentelt középkori templomáról kapta, kis ékszerdobozként fekszik a Duna mentén. Somorja a középkorban Csallóköz kereskedelmi központjaként volt ismert, ma pedig kulturális és turisztikai célpont megannyi látnivalóival, kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt az ünnepek alatti sétákhoz.

A Cultractive oldalán összesen 58 tematikus túrát találhatnak az érdeklődők, amiből 30 saját fejlesztésű, kifejezetten a program kapcsán tervezett útvonal. Ezek közül 40 kerékpár-, 5 gyalog- és 6 vízitúra található, 7 további városnéző útvonal pedig a régió nagyobb településeinek látnivalóit mutatja be. Az oldalt továbbá folyamatosan fejlesztheti a közösség, bárki létrehozhat újabb túrákat, sőt akár kedvenc látványosságait, élményeit is megoszthatja más felhasználókkal.

Menekülés a hidegből a fürdőkbe

A hidegben melegbe vágyóknak a legjobb program egy fürdőben eltöltött relaxációs óra lehet, amire Szigetköz és Csallóköz régiók megannyi lehetőséget tartogatnak. Lipót, Mosonmagyaróvár, Győr, Dunaszerdahely, és Nagymegyer termálfürdői nem csak lelkileg töltenek fel, de gyógyvizeik a kopásos, csont és ízületi betegségek és krónikus izomgyulladásokra is enyhülést hozhatnak.