Az elmúlt hét esőzései nyomán ismét megindult a víz a Viktória-vízesésben, amely nemrég szinte teljesen kiszáradt az aszály nyomán.

A Zambia és Zimbabwe határán található vízesés a világ egyik leglátványosabb ilyen képződménye. A 108 méter magas vízesés az UNESCO világörökségének része, és rengeteg turista látogatja, komoly bevételi forráshoz juttatva a két országot.

A novemberi szárazság nyomán rekord alacsonyra esett a vízállás a Zambezi folyóban, a turisták pedig legfeljebb csak a vízesés száraz szikláit csodálhatták meg.

Az alábbi képre kattintva megnézheti, hogyan festett a Viktória-vízesés néhány hete.

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: MTI/EPA/IFRC

Az elmúlt héten azonban ismét esősre fordult az időjárás a Zambezi felső folyásán, ami teljesen átalakította a vízesés látványát is. Ha még nem is tündököl a régi pompájában, de már újra emlékeztet régi önmagára.

Kattintson az alábbi képre, és nézzen friss fotókat a vízesésről!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Zinyange Auntony

A Viktória-vízesésnek egyébként van egy különleges pontja, amnely igazi turistalátványosság lett az elmúlt években. A Devil's Pool (magyarul Ördög-medence) környékén a víz sodrása viszonylag lassú, a peremben pedig meg lehet kapaszkodni, így egészen elképesztő fotókat lehet ott készíteni (itt írtunk róla korábban).

Egy látványos kép az Ördög medencéjébőlForrás: Flickr/Cummings Properties