Új járat indul Santanderbe

A Magdaléna-palota Santanderben
Vágólapra másolva!
Miközben a Ryanair március végétől már nem repül Budapestről Santanderbe, a Wizz Air júniustól lecsap az útvonalra.
Vágólapra másolva!

Június 2-tól közvetlen járatot indít a Wizz Air Budapestről Santanderbe – jelentette be a Wizz Air. A nyári szezonban heti kétszer közlekedő új járatra már 11 390 forinttól foglalhatók jegyek egy irányba, kis kézipoggyásszal.

Santander a hatodik a Wizz Air 2020-ra bejelentett új budapesti úti céljai sorában:

márciustól Párizsba, júniustól Brüsszel fő repterére, az ukrajnai Harkovba és Lvivbe, novembertől Zaporizssjába indulnak járatok.

A bejelentés azután érkezett, hogy a Wizz Air versenytársa, a Ryanair – több más célpont mellett – felhagy a santanderi útvovonal repülésével. A Fapadosinfo blog azt írja, az ír légitársaság a Boeing 737 MAX típusú repülőgépek kényszerleállása miatt dönthetett így.

Hűvös, de hangulatos

Santander a Vizcayai-öböl partján, egy félszigeten fekszik. A város klímája némileg hűvösebb az ország délebbi részeinél, így azok is élvezhetik a homokos strandokat, a kék óceánt és a zöld hegyoldalak látványát, akik a hőségért kevésbé rajonganak.

A város fő látványossága a XX. század elején eklektikus stílusban felépített Magdalena-palota,

a spanyol királyi család egykori nyári rezidenciája. Satander Kantábria fővárosa: a vadregényes tartomány több mint 6500 barlanggal, gyönyörű szurdokvölgyekkel a természet szerelmesei számára is elsőrangú célpont. Több nemzeti park várja a látogatókat, közülük az azonos nevű hegyről elnevezett Picos de Europa.

A Magdaléna-palota Santanderben Forrás: Shutterstock/saiko3p

Santander kiváló kiindulási pont a Kantábriával szomszédos észak-spanyol tartományok, Baszkföld és Asztúria felfedezéséhez is. Ez a régió Európa egyik gasztronómiai fellegvárának számít, ahol a tengerek gyümölcsei a hegyvidék kínálatával találkoznak a tányérokon.