Kicsúszott a leszállópályáról, az utcán állt meg egy iráni repülő - videó

2020.01.27. 09:18

Kicsúszott a repülőtéri leszállópályáról, és egy utcán állt meg hétfőn Iránban egy utasszállító repülőgép 150 emberrel a fedélzetén.

A dél-iráni Mahsahr város repülőterén történt incidensben nem sérült meg senki, az utasok nyugodtan szálltak ki a gépből az utcára a poggyászaikkal a kezükben az állami televízióban bemutatott felvételek tanúsága szerint. A repülőtér igazgatója megerősítette, hogy valamennyi utas biztonságban elhagyta a járművet.

A tragédia azonban csak egy hajszálon múlt, mert a repülőgépnek épphogy sikerült lakott területen kívül megállnia.

A Caspian Airlines iráni légitársaság utasszállító repülőgépe az Irán délnyugati részén fekvő Mahsahr utcáján 2020. január 27-énForrás: MTI/AP/ISNA/Mohammad Zarei

Az iráni televízió szerint az incidenst az okozhatta, hogy landoláskor a Teheránból érkező gép a szokásosnál keményebben csapódott a leszállópályának, letört a futóműve, és ezért csúszott ki a pályáról.

A helyszínen készült fényképeken nem látni a balesetet szenvedett repülőgép futóművének darabjait, de egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy a futómű esetleg egyáltalán nem működött, vagy pedig valóban letört a landoláskor. A baleset körülményeit kivizsgálják - közölték a hatóságok.