Visszaadják a szállás árát, ha esik az eső

2020.02.05. 13:02

Nincs rosszabb, mint amikor egy régóta tervezett és kifizetett nyaralást tönkretesz az időjárás. Egy olasz sziget most garanciát ad ennek elkerülésére.

Elba az Olaszországhoz tartozó Toszkán-szigetek közül a legnagyobb. A szigeten több mint 8000 szállodai férőhely és 10 000 kempinghely van, főbb üdülőhelyei Procchio, Marciana és Marina di Campo. Remek strandjain kívül erődjeiről és ásványokban gazdag iszapfürdőiről is híres.

Elba most azzal próbálja kitolni a főszezont, hogy visszatéríti a szállás árát az esős napokra. A sziget hivatalos turisztikai weboldalán található Elba No Rain nevű kezdeményezés májusra, valamint szeptemberre és októberre vonatkozik. A visszatérítéshez feltétel, hogy a délelőtt 10 és este 8 között legalább két órán át essen az eső.

A kezdeményezéshez eddig 14 szálláshely csatlakozott. A kedvezmény igénybevételéhez emailt kell írni ezeknek a szállásoknak, abban kérni az Elba No Rain tarifát, és lefoglalni a szállást - írja a Sun.

A Fetovaia strand ElbánForrás: Wikipedia/philiTizzani

Az említett hónapokban egyébként viszonylag kevés esélye van, hogy a látogatók esővel találkozzanak Elba szigetén. Májusban és szeptemberben átlagosan 5 olyan nap van, amikor 1 mm-nél több eső esik, októberben pedig 8 nap.

KAPCSOLÓDÓ CIKK