Letartóztattak egy bikinit viselő turistát a Maldív-szigeteken – videó

2020.02.07. 15:29

A maldív rendőrség letartózatott egy nőt a Kafu-atollhoz tartozó Maafushi-szigeten, mert szerintük „tisztességtelenül mutogatta" magát. A bikinis nő elfogását videóra vették, amely felkerült az internetre. A rendőrség vezetője ezután bocsánatot kért a szakszerűtlen eljárásért.

Az alábbi videón az látható, hogy három rendőr megpróbál megbilincselni egy angol akcentussal beszélő nőt, aki bikinit visel. A nő azt kiabálja, hogy szexuálisan bántalmazzák őt, miközben egy negyedik férfi megpróbálja letakarni a testét egy törülközővel.

A Raajje.mv beszámolója szerint a nő öltözködését a helyiek tették szóvá, mivel az üdülőhelyeken kívül tilos fürdőruhában mutatkozni az iszlám vallású Maldív-szigeteken, így Maafushin is. A rendőrök ezután próbálták meg intézkedni.

A rendőrség állítása szerint a nő  nem engedelmeskedett a felszólításnak. 

Ezzel együtt a Maldív-szigetek rendőrfőnöke elnézést kért a történtekért. Mint Twitter-üzenetében írta: A Maafushin történt incidenst, amelynek során a rendőrök lefogtak egy női turistát, valószínűleg rosszul kezelték. Az ügyet kivizsgálják.

KAPCSOLÓDÓ CIKK