Bilincsben vittek el egy párt egy mexikói strandról – videó

2020.02.24. 11:28

Alaposan felkavarta az indulatokat az a videó, amelyet egy mexikói strandon készítettek. Az internetre felkerült felvételen egy párt kísérnek el bilincsben a rendőrök.

A két turista a mexikói Playa del Carmennél található Mamitas strandon akart hűsölni, és az volt a bűnük, hogy nem akartak italt venni az ottani klub bárjában. A klub azért hívta rájuk a rendőröket, mert szerintük a partszakaszra kizárólagos jogot kaptak. A pár ugyanakkor azzal védekezett, hogy a mexikói szövetségi törvények szerint a strand nyilvános. A rendőri akcióról videó is készült.

A helyi média szerint a mexikói törvények alapján a parttól 20 méterre lévő terület szövetségi tulajdonnak számít. Magánszemélyek és cégek ugyan vásárolhatnak tulajdont, de nem tilthatják meg senkinek oda a bejutást. 

A Mamita's Beach Club közleménye azt állítja, a pár szándékosan olyan szolgálati területen akart napozni, amelyet kifejezetten a vendégek és a személyzet használnak. Ezért udvariasan arra kérték őket, hogy menjenek máshova, helyet is ajánlva nekik. Ennek többszöri megtagadása után hívták a rendőrséget, akik letartóztatták a párt.

Az érintett partszakaszon néhány éve már történt egy hasonló eset, erről itt nézhet videót.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK