Petőfi Sándor mesehőse, János vitéz alakja elevenedik meg a Skanzenben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepén.

Március 14-én és 15-én a látogatók visszavágtázhatnak János vitéz mesevilágába, ahol megismerhetik a huszárok mindennapjait, megkóstolhatják Kukorica Jancsi kedvenc ételét. A gyerekek készíthetnek vesszőparipát és huszárcsákót, ólomkatonákkal terepasztalon játszhatják újra a szabadságharc csatáit és kézbe vehetnek eredeti huszárszablyákat is.

Forrás: Skanzen

A lányok haját nemzeti színű pántlikával fonják, de készítenek huszárbajuszt, nemzeti színű karkötőt és dobot is. Vándormuzsikus járja a portákat, lesz verbuválás huszártiszttel és kovácsmesterség bemutató is. János vitéz játékudvarral, tárgykereső játékokkal, kézműves portákkal várja a Skanzen az érdeklődőket.

További részletek itt olvashatók.

Frissítés: a Skanzen közölte, hogy a koronavírus miatti rendkívüli helyzetre való tekintettel, a kormány által meghozott rendelkezések értelmében a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum határozatlan időre zárva tart, a március 14-15-ei Huszáros Hétvége rendezvénye pedig elmarad.