Új és felújított játékokkal várja szombattól a látogatókat az ország egyetlen, idén 60 éves vidámparkja a debreceni Nagyerdőben - közölte a szórakoztató intézmény igazgatója szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Nagy Gergely Sándor emlékeztetett arra, hogy a vidámpark először 1960. május 1-jén nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, azóta folyamatosan működik, és az év 180 napján várja látogatóit. Számos új játékelem mellett a dízelmozdony vontatta kisvasút és a lovasforgó, bár felújítva, de ugyanúgy várja a szórakozni vágyókat, mint 60 évvel ezelőtt.

Valik Zagyva Sándor festőművész, dekorációs munkatárs a lovasforgó egyik lovát, mellette Kerek Róbert karbantartó munkatárs a kacsajáték elemét újítja fel a Debreceni Vidámpark karbantartó műhelyében.Lapozza végig galériánkat!Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Tájékoztatott arról, hogy az elmúlt öv évben folyamatosan növekszik a látogatók száma. Tavaly több mint 150 ezren keresték fel a parkot. A látogatók 70 százaléka az állatkerten keresztül érkezett, vagyis mindkét intézményt felkereste.

Az idén mintegy 50 millió forintot fordít fejlesztésre saját forrásból a vidámpark. A szombati nyitáskor már igénybe vehetik a gyerekek a négyállású bungee trambulint, de fejlesztések folytatódnak. Még az idei jubileumi évben több meglepetés játékot is átadnak a parkban, amely jelenleg 22 játékelemmel várja látogatóit. A jelenleg 14,5 hektáros látogatóterülettel rendelkező park az idén további 4,5 hektárral bővül.

Az igazgató az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet miatt korlátozni fogják a létesítmény területén tartózkodók számát, egyszerre nem lehetnek a területen 500 főnél többen.

Nagy Gergely Sándor kérdésre válaszolva emlékeztetett rá, hogy a Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy-Tisza-tó kiemelt turisztikai régió fejlesztése keretében nagyszabású, 8,4 milliárd forintos kultúrparkfejlesztés valósulhat meg a jövőben a debreceni Nagyerdőben. A tervezési munkálatok várhatóan ez év második felében megkezdődnek.