A Kanári-szigetek hazaküldi az ott maradt turistákat

2020.03.23. 14:13

A Kanári-szigetek kormánya felszólította a még ott tartózkodó, mintegy 20 ezer turistát, hogy menjenek haza. Ez azonban nem olyan könnyű.

A többek között Tenerifét, Gran Canariát és Lanzarotét magában foglaló Kanári-szigetek kormánya „zéró turizmust" hirdetett meg a Spanyolországban tomboló koronavírus-járvány miatt. A szigeteken eddig 481 fertőzést és 11 halálesetet regisztráltak, többségüket Tenerifén. Ez jobb arány, mint más spanyol tartományokban, de Ángel Víctor Torres elnök attól tart, hogy romlani fog a helyzet.

A vezető több repülőgépjárat indítását sürgette a még ott maradt 20 ezer turista hazaszállítására. A kormányzat nyolc nyelven tett közzé felhívást a közösségi oldalakon a szigetek elhagyására. A szállodáknak és a magánszállásoknak csütörtökig be kell zárniuk.

Képünk illusztrációForrás: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

Aki tudja, meg is fogadja a kérést. A nyaralók azonban arra panaszkodnak, hogy a repülőtérre vivő taxikban egyszerre csak egy ember ülhet, ami jelentősen megdrágítja a kijutást. A hatóságok ugyanakkor megerősítették, hogy ez a helyes eljárás, sőt, a bérelt autókban is csak egyedül a sofőr utazhat most, ketten már nem. Emiatt sok turistát meg is bírságoltak – írja a Sun.

KAPCSOLÓDÓ CIKK