Online üzemmódra tér át a Schönbrunni Állatkert

Finja, a Schönbrunni Állatkert jegesmedvebocs
Finja, a Schönbrunni Állatkert jegesmedvebocs
Vágólapra másolva!
A bezárt bécsi állatkert naponta bemutat egy-egy állatot a közönség kérése alapján. Sokan kíváncsiak Finjára, a nemrég született jegesmedvebocsra.
Vágólapra másolva!

A Schönbrunni Állatkert március 11. óta nem látogatható, a bécsieknek azonban nem kell lemondaniuk az elefántok, zsiráfok és a többi állat látványáról: minden nap online bemutatnak egy-egy állatot a Von Tier zu dir - Grüße aus dem Tiergarten Schönbrunn (Az állatoktól hozzád - Üdvözlet a Schönbrunni Állatkertből) elnevezésű akció keretében.

és mi kérésüket teljesítve fotón vagy videón elvisszük otthonukba az adott állatot a közösségi média és a honlapunk segítségével" - mondta el Johanna Bukovsky állatkerti szóvivő. "Hihetetlenül sok üzenetet kapunk, melyek szebbé teszik az otthon töltött időnket. Az emberek minden nap várják a posztjainkat, a pozitív tartalmakra most igazán nagy szükség van" - tette hozzá.

A kívánságlisták élén áll Finja, a nőstény jegesmedvebocs és Kibali, a nőstény elefántkölyök is.

Finja, a Schönbrunni Állatkert jegesmedvebocsa Forrás: AFP/Daniel Zupanc

"Minden nap akad olyan kívánság, amelyeken meglepődünk. Gyakran szerepelnek a hiányolt állatok között a hangyászok, a vízidisznók és a rózsás flamingó, de van, akinek a szarvasvarjúk vagy a törpe sulmvölgyi csirkék hiányoznak" - mondta Bukovsky.