A Normafa és környékének mellőzését kérik a kirándulóktól és sportolóktól

erdő FOTÓ ÁLTALÁNOS kerékpár kerékpáros KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ SZEMÉLY TÁJ Budapest, 2013. szeptember 29.
Kerékpárosok a Normafánál 2013. szeptember 28-án. Helyi népszavazást ír ki a főváros XII. kerületének önkormányzata a Normafa környékének fejlesztéséről
Budapest, 2013. szeptember 29. Kerékpárosok a Normafánál 2013. szeptember 28-án. Helyi népszavazást ír ki a főváros XII. kerületének önkormányzata a Normafa környékének fejlesztéséről Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester javaslatára, amelyet egyhangúan támogatott a kerület képviselő-testülete. MTI Fotó: Honéczy Barnabás
Vágólapra másolva!
A Normafa és környékének mellőzését kéri a Normafa Park igazgatója a kirándulóktól és sportolóktól - közölte a XII. kerületi önkormányzat szombaton az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Mikó Gergely felhívásában azt írta: az elmúlt időszakban "az egészségügyi vészhelyzet" ellenére tömegesen keresték fel a Normafát.

A tavaszi időben a látogatók nagy sűrűsége alig teszi lehetővé az emberek közötti találkozások mellőzését, így megnő az esetleges megfertőződés kockázata

- tette hozzá.

A park igazgatója azt kérte, hogy a kijárási korlátozásról szóló rendelet betartását a kirándulók segítsék elő azzal, hogy sétára és sportolásra nem a Normafát és környékét, hanem a budai hegyek más, kevésbé forgalmas részeit választják.

Illusztráció Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

Közölte:

A park igazgatója kitért arra is, hogy az önkormányzat megtiltotta a Normafán a játszóterek, a szabadtéri fitneszpark és a tűzrakóhelyek használatát, azokat kerítéssel vagy kordonnal lezárta; használatuk a polgármester rendelete szerint szintén bírsággal büntethető.

Zárva tartanak a területen lévő vendéglátóhelyek, a Rétes büfé, a Kilátó kávézó, a Drótcsacsi büfé, valamint a Libegő lángosos és büfé, illetve nem látogatható az Erzsébet-kilátó sem.

A BKV Zrt. a hegyvidéki önkormányzattal egyeztetve március 28-tól leállította a libegő üzemeltetését, ezzel is csökkentve a Normafa tömeges látogatását - írta Mikó Gergely.